Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit wederom lager

Wall Street sluit wederom lager
6 jan 2015 om 22:05

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag wederom lager na tegenvallende macrocijfers en een aanhoudende daling van de olieprijs. De toonaangevende S&P 500 index vlagde voor  de vijfde opeenvolgende dag lager af.

De S&P 500 index daalde 0,9 procent naar 2.002,46 punten, de Dow Jones index verloor 0,7 procent op 17.370,03 punten en de Nasdaq koerste 1,3 procent lager op 4.592,74 punten.
 

Beleggers schrokken van de ongekend scherpe daling van de olieprijs in de afgelopen twee handelsdagen. Dinsdag daalde de prijs voor een vat Crude olie met vier procent naar 48 dollar, nadat het zwarte goud maandag al ruim vijf procent prijs gaf en door de psychologische grens van 50 dollar zakte. Naast consensus over het feit dat een lagere olieprijs een aanjager zal zijn van economische groei in met name de westerse wereld vrezen beleggers ook de korte termijn negatieve effecten.

"De olieprijs ontwikkeling zet de markten onder druk", concludeerde sales trader Gert Berendse van ING eerder vandaag. Kredietbeoordelaar Moody’s sprak vanochtend in een rapport de verwachting uit dat de investeringen in de oliesector scherp worden teruggeschroefd, waar onder meer oliedienstverleners, zoals Haliburton (-1,0%) en Schlumberger (-2,0%), veel last van kunnen krijgen.

Berendse van ING wees er daarnaast op dat de scherp dalende olieprijs en de stimulerende werking die daarvan uitgaat, "vanuit Duitse hoek" als argument wordt ingezet om kwantitatieve verruiming door de Europese Centrale Bank voorlopig af te blazen, en "dat vindt de markt niet leuk", aldus de sales trader.

Macrocijfers vallen tegen

Het groeitempo van de Amerikaanse dienstensector bleek bovendien afgelopen maand volgens cijfers van het ISM en van Markit in een lager tempo te zijn toegenomen. KBC sprak in een reactie van slechte cijfers die ruim onder de verwachting uitkwamen. Daarnaast bleken ook de orders geplaatst bij Amerikaanse fabrieken in november  op maandbasis te zijn afgenomen met 0,7 procent, vergeleken met een daling van eveneens 0,7 procent in de voorafgaande maand.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.