Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Luchtvrachtvervoer blijft groeien

Luchtvrachtvervoer blijft groeien
7 jan 2015 om 15:29

Het luchtvrachtvervoer is in november opnieuw flink gestegen. Dit maakte brancheorganisatie IATA woensdag bekend.

 

Topman Tony Tyler van IATA wees er op dat er internationaal meer verhandeld werd, wat positief uitpakt voor het luchtvrachtvervoer.

 

In november steeg de vraag met 4,2 procent op jaarbasis na een toename van 5,4 procent in oktober. Op maandbasis was er in november sprake van een "gezonden" stijging van 0,8 procent.

 

De groei was vooral te danken aan het Midden-Oosten, waar de vraag met dubbele cijfers steeg. Ook Azië en Afrika deden goede zaken met een groei van respectievelijk 5,9 en 10,5 procent.

 

Europese luchtvaartmaatschappijen boekten in november een groei van slechts 0,9 procent en in Noord- en Latijns-Amerika was er zelfs sprake van een krimp van 0,3 en 0,7 procent.

 

De totale capaciteit van de luchtvaartmaatschappijen nam in november toe met 3,3 procent en de beladingsgraad kwam uit op 49,6 procent.

 

Voor heel 2014 ligt de groei na elf maanden op 4,4 procent. Tyler rekent voor 2014 op een totale groei van 4,5 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.