Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Macrocijfers stuwen winsten Wall Street

Macrocijfers stuwen winsten Wall Street
7 jan 2015 om 22:02

Wall Street is woensdag hoger gesloten na de koersverliezen van de afgelopen dagen, waarbij beleggers steun vonden in meevallende macro-economische cijfers.

 

De Dow Jones index sloot 1,2 procent hoger op 17.583,24 punten. Ook de breder samengestelde S&P 500 won 1,2 procent op 2.025,85 punten. De Nasdaq vlagde af op 4.650,47 punten, een winst van 1,3 procent. De olieprijs liet een herstel van circa anderhalf procent zien, terwijl de euro/dollar 0,8 procent lager werd verhandeld op 1,1837.

 

De markt keek vandaag met name uit naar de notulen van de Federal Reserve. Hieruit bleek dat de Amerikaanse centrale bank zich niet zonder meer zal laten tegenhouden door de lage inflatie om de rente verhogen.

 

De Fed merkte daarbij op dat de huidige lage energieprijzen en de sterkere dollar de inflatie voorlopige lager houden dan gewenst. Daarom zal de centrale bank "mogelijk beginnen te normaliseren op een moment dat de kerninflatie in de buurt van de huidige niveaus is". Wel moet er dan een redelijke mate van zekerheid zijn dat de inflatie richting de gewenste 2 procent zal bewegen.

 

Tijdens de toelichting op het rentebesluit medio december door Janet Yellen bleek al dat de Fed op zijn vroegst bij de vergadering van eind april zal overgaan tot een renteverhoging. Voor de bijeenkomst van eind april is evenwel geen perstoelichting van Yellen gepland, en bij die van medio juni wel.

 

Naast de notulen hadden beleggers oog voor de Amerikaanse banengroei, die volgens het ADP in december uitkwam op 241.000, tegenover een opwaarts herziene groei van 227.000 in november. Het ADP banenrapport wordt gezien als een voorbode voor het officiële banenrapport van aanstaande vrijdag.

 

Verder daalde het handelstekort van Amerika met ruim 3 miljard dollar naar 39 miljard in november. De export daalde in november, maar ook de import nam af en in een hoger tempo dan de uitvoer.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.