Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: inflatie eurozone verder omlaag

Update: inflatie eurozone verder omlaag
7 jan 2015 om 13:19

De jaarlijkse inflatie in de eurozone is in december gedaald. Dit meldde statistiekbureau Eurostat woensdag op basis van voorlopige cijfers.

 

In december daalden de consumentenprijzen met 0,2 procent op jaarbasis, tegenover een prijsstijging van 0,3 procent in november.

 

De daling was volgens Eurostat vooral het gevolg van de lagere energieprijzen, die in de laatste maand van 2014 met ruim 6 procent daalden.

 

De kerninflatie in de eurozone, gerekend zonder energie, bedroeg 0,6 procent op jaarbasis. Een maand eerder was dit ook 0,6 procent. Exclusief energie, voeding, alcohol en tabak, stegen de prijzen met 0,8 procent, terwijl dit in november nog 0,7 procent was.

 

De ontwikkeling van de inflatie wordt door de Europese Centrale Bank nauwlettend gevolgd bij het vaststellen van het monetaire beleid.

 

Op 22 januari volgt het eerste rentebesluit van de ECB in 2015. De hoop onder beleggers is dat de centrale bank nieuwe maatregelen aankondigt en mogelijk zelfs de bazooka op tafel legt en zal overgaan tot het opkopen van staatsobligaties.

 

Update: om meer informatie toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.