Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: grote kans op winstwaarschuwing Philips

Beursblik: grote kans op winstwaarschuwing Philips
8 jan 2015 om 13:45

De kans is groot dat Philips spoedig met een winstwaarschuwing komt. Dit stelden de analisten van JPMorgan Cazenove in een bedrijfsrapport.

 

Philips gaf zelf aan een aangepast bedrijfsresultaat (EBITA) over de tweede helft van 2014 te voorzien, dat licht lager uitkomt dan een jaar eerder. Volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank zou dit neerkomen op zo’n 950 miljoen euro, hetgeen "ambitieus" is. Gemiddelde mikken analisten op 869 miljoen euro, hetgeen volgens de marktvorsers van JPMorgan wel haalbaar is. De taxatie van de Amerikaanse bank ligt op 898 miljoen euro.

 

Om aan de eigen verwachtingen te voldoen zal Philips volgens JPMorgan een erg sterk jaareinde achter de rug moeten hebben, onder meer door een meevaller bij het opstarten van de fabriek in het Amerikaanse Cleveland.

 

Philips maakt op 27 januari de cijfers over 2014 bekend.

 

JPMorgan hanteert een Overwogen advies voor Philips en heeft een koersdoel van 27,00 euro. De analisten verwachten dat de eindmarkten van het Eindhovense concern in 2015 verbetering zullen laten zien. Daarbij zal ook de voorgenomen opsplitsing van het concern waarde toevoegen.

 

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Philips 1,4 procent hoger op 23,60 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.