Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent scherp hoger

Damrak opent scherp hoger
8 jan 2015 om 08:31

De Amsterdamse beurs gaat donderdag fors hoger openen nadat Wall Street woensdag pas na het sluiten van de Europese aandelenmarkten hoger koerste.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een hogere opening van 1,4 procent.

Wall Street beëindigde woensdag een verliesreeks van vijf handelsdagen na meevallende macro-economische cijfers en de publicatie van de notulen van de Federal Reserve. De olieprijs liet een herstel van circa anderhalf procent zien, terwijl de euro/dollar 0,8 procent lager werd verhandeld op 1,1837.

Volgens vermogensbeheerder Cees Smit van Today’s Beheer en Brokers waren er "geen schokkende opmerkingen" in de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve. De Fed merkte op dat de huidige lage energieprijzen en de sterkere dollar de inflatie voorlopige lager houden dan gewenst, maar dat dit de centrale bank er niet per definitie van zal weerhouden de rente te verhogen, mits er maar een redelijke mate van zekerheid zal zijn dat de inflatie richting de gewenste 2 procent zal bewegen. Een renteverhoging voor april lijkt er, zoals Yellen medio december al aangaf, niet in te zitten.

In aanloop naar het Amerikaanse banenrapport van vrijdag, dat geldt als ’s werelds belangrijkste macrocijfer, kregen beleggers woensdag daarnaast een duw in de rug door een positief ontvangen rapport van loonstrookjesverwerker ADP. Verder daalde het handelstekort van Amerika met ruim 3 miljard dollar naar 39 miljard in november.

In Azië noteerden de beurzen vanochtend overwegend hoger met de Japanse beurs als koploper met een winst van ruim anderhalf procent. De Shanghai Composite was de enige dissonant met een verlies van circa twee procent.

In Duitsland bleken vanochtend de orders voor de Duitse industrie in november flink gedaald met 2,4 procent op maandbasis, met name door een lagere vraag uit eigen land.

Later vandaag kijken beleggers in Europa nog onder meer uit naar de Europese detailhandelsverkopen en het rentebesluit van de Bank of England.

Bedrijfsnieuws

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM 6,2 miljoen passagiers, een toename van 1,3 procent op jaarbasis. Het totale passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar omzet per kilometer, nam afgelopen maand evenwel af met 0,5 procent.

Pharming en Salix Pharmaceuticals hebben een eerste patiënt behandeld met Ruconest. De behandeling vond plaats in het kader van de Fase 2 klinische studie naar de behandeling van patiënten die kampen met acute aanvallen van angio-oedeem.

Biotechbedrijf Galapagos kondigde donderdag de start aan van een Fase 2 klinische studie met GLPG1205 bij colitis ulcerosa patiënten.

Gemalto rondde de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Safenet af. De overname was al begin augustus aangekondigd.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot woensdag 1,2 procent hoger op 17.583,24 punten. Ook de breder samengestelde S&P 500 won 1,2 procent op 2.025,85 punten. De Nasdaq vlagde af op 4.650,47 punten, een winst van 1,3 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.