Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hoger slot Wall Street in de maak

Hoger slot Wall Street in de maak
8 jan 2015 om 21:30

Wall Street gaat in navolging van de Europese aandelenmarkten met flinke plussen sluiten. Ruim een half uur voor het sluiten van de handel noteerde de Dow Jones index 1,8 procent hoger. Ook de S&P500 index won 1,8 procent en de Nasdaq index dikte 1,9 procent aan.

 

Vooralsnog lijkt de Federal Reserve nog geen haast te maken met het verhogen van de rente. Een verhoging voor de monetaire vergadering in april lijkt onwaarschijnlijk.

 

Daarbij lijkt de kans dat de Europese Centrale Bank met extra maatregelen komt juist steeds groter te worden.

 

"QE is onvermijdelijk", aldus analist Arne Petimezas van AFS, die er op rekent dat de ECB op 22 januari, ondanks dat dit daags voor de Griekse verkiezingen is, al met een aankondiging komt, waarna de details in de daarop volgende vergaderingen volgen.

 

Verder kijkt de markt al uit naar het banenrapport van vrijdag. Het meevallende rapport van ADP eerder deze week en de daling van de eerste steunaanvragen vandaag zorgen voor optimisme over het cijfer van morgen, aldus analisten van KBC.

 

Koploper onder de 30 grootste fondsen in de Dow was Unitedhealth Group met bijna 5 procent koerswinst. Onder de technologiefondsen was indexzwaargewicht Apple met een winst van net geen 4 procent een aanjager. Apple liet weten in 2014 een recordomzet te hebben behaald met de App store en dat de eerste week in 2015 zelfs nog beter uitpakte.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.