Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzetdruk voor Britse Tesco

Omzetdruk voor Britse Tesco
8 jan 2015 om 10:39

Tesco heeft in de laatste maanden van 2014 de omzet onder druk zien staan en kondigde een brede reorganisatie aan. Dit maakte de Britse supermarktketen donderdag bekend in een handelsbericht.

 

In de negentien weken tot 3 januari daalde de identieke omzet met 1,9 procent. Op de Britse thuismarkt daalde deze omzet met 2,9 procent. Dit was evenwel een verbetering van de voorgaande periode, toen de omzet met 5,4 procent daalde. Ook in de overige regio’s daalde de omzet van Tesco, waarbij Azië het slechtst presteerde met een krimp van de identieke omzet met 4,6 procent en Europa het relatief goed deed met een afname van 0,4 procent. Daarbij merkte Tesco op dat in de laatste zes weken er een omzetgroei van 1,0 procent werd behaald in Europa.

 

Tesco zal vanwege de tegenvallende resultaten de nodige maatregelen treffen. Zo wil het bedrijf jaarlijkse 250 miljoen Britse pond besparen via een reorganisatie. Daarbij zullen 43 onrendabele winkels worden gesloten. Ook zal het supermarktconcern geen slotdividend uitkeren en de investeringen fors verlagen.

 

De reorganisatie brengt 300 miljoen pond aan eenmalige kosten met zich mee.

 

Beleggers reageerden goed op de aangekondigde maatregelen. Tesco werd ruim 6 procent hoger verhandeld.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.