Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Sterkere groei passagiersvervoer

Sterkere groei passagiersvervoer
8 jan 2015 om 12:03

Het mondiale passagiersvervoer is in november in een hoger tempo gegroeid dan in de voorgaande maand. Dit bleek donderdag uit cijfers van brancheorganisatie IATA.

 

De mondiale vraag steeg in november met 6,0 procent op jaarbasis. In oktober nam de vraag met 5,7 procent toe. De capaciteit steeg in november met 5,4 procent, wat leidde tot een bezettingsgraad van 76,7 procent, een toename van 0,5 procentpunt op jaarbasis.

 

De groei werd volgens IATA vooral gedreven door binnenlandse vluchten, die met 6,9 procent toenamen op jaarbasis.

 

Europese luchtvaartmaatschappijen zagen de vraag in november met 5,6 procent stijgen. Alleen de maatschappijen uit het Midden-Oosten deden het beter met een groei van 11,7 procent. Latijns-Amerikaanse en Aziatische maatschappijen zagen elk een groei van 4,9 procent, terwijl Noord-Amerikaanse vliegers een stijging van 2,0 procent noteerden. Afrikaanse luchtvaartmaatschappijen zagen als enige de vraag teruglopen met een daling van 2,5 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.