Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street maakt pas op de plaats

Wall Street maakt pas op de plaats
9 jan 2015 om 13:00

Futures op Wall Street noteerden in aanloop naar het Amerikaanse banenrapport over december licht lager.

 

Na twee sessies van forse koerswinsten wachten beleggers nu af wat het banenrapport, dat geldt als ’s werelds belangrijkste macro-economische cijfer, brengt. Het rapport wordt om half drie, een uur voor opening van de handel, vrijgegeven.

 

Volgens analisten van Rabobank is voor het marktsentiment "een uitkomst in de buurt van de consensus verwachting of iets daaronder waarschijnlijk het gunstigst, zeker nu de Fed lijkt te twijfelen over hoe zwaar zij moet tillen aan een lagere inflatie [bij het vaststellen van het rentebeleid]".

 

De kernvraag is volgens analist Peter Wuyts van KBC hoe de markten zullen reageren in geval van een minder sterk cijfer. "De lat ligt immers vrij hoog", aldus de analist, wijzend op de 240.000 banen waarop de markt rekent.

 

In geval van een teleurstellend cijfer is er volgens de analist "een ernstig risico dat de onzekerheid van de voorbije dagen een vervolg krijgt".

 

Begin december werd het banenrapport over november door beleggers met gejuich ontvangen. Met name door een scherpe groei van het aantal banen werd het rapport door analisten van ABN AMRO bestempeld als "fantastisch". Het werkloosheidspercentage bleef onveranderd op 5,8 procent.

 

Naast het banenrapport zal de markt in mindere mate ook nog aandacht hebben voor de groothandelsvoorraden, die voor later op de dag op de rol staan.

 

De euro/dollar werd vrijdag 0,2 procent lager verhandeld op 1,1813. De olieprijs stond weer onder druk.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index won donderdag 1,8 procent op 17.907,80 punten en heeft de 18.000 weer nadrukkelijk in het vizier. Ook de S&P500 index won 1,8 procent op 2.062,11 punten en de Nasdaq index dikte 1,8 procent aan op 4.736,19 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.