Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hogere winst Vopak

Hogere winst Vopak
6 nov 2015 om 07:26

Vopak heeft in het derde kwartaal van 2015 betere resultaten geboekt en gaf een weinig verrassende outlook voor 2015 af. Dit meldde het tankopslagbedrijf vrijdag voorbeurs.

 

"Het derde kwartaal werd gekarakteriseerd door een aanhoudende trage groei in de ontwikkelde economieën, terwijl de dynamiek in de ontwikkelende markten verder verzwakte en contango in de oliemarkten aanhield", aldus CEO Eelco Hoekstra van Vopak in een toelichting op de cijfers.

 

De omzet van Vopak steeg in de eerste negen maanden van 2015 met 5 procent op jaarbasis naar 1.036 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBITDA), exclusief bijzondere posten, steeg met 6 procent naar 602 miljoen euro, hetgeen vooral te danken was aan positieve wisselkoerseffecten en een hogere bezettingsgraad. De bezetting liep op van 89 naar 92 procent.

 

Onder de streep restte een nettowinst van 232 miljoen euro, 5 procent meer dan de 221 miljoen euro een jaar eerder.

 

Outlook

Voor het vierde kwartaal rekent Vopak op een bedrijfsresultaat, exclusief bijzondere posten, dat in lijn uitkomt met het bedrijfsresultaat van 194 miljoen euro in het derde kwartaal van dit jaar.

 

Bij de halfjaarcijfers liet Vopak weten voor de tweede helft van 2015 te rekenen op een bedrijfsresultaat, exclusief bijzondere posten, dat niet hoger uitkomt dan de 408 miljoen in de eerste zes maanden van dit jaar het geval was. Het tankopslagbedrijf verwacht daarbij over heel 2015 een hoger bedrijfsresultaat te boeken dan de 763 miljoen euro in 2014.

 

Met de outlook voor het vierde kwartaal meegerekend komt het bedrijfsresultaat, exclusief bijzondere posten, naar verwachting uit op 796 miljoen euro. De consensus ligt volgens analisten van KBC Securities op 793 miljoen euro.

 

Het aandeel Vopak sloot donderdag op een rood Damrak 0,6 procent hoger op 37,75 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.