Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: agressief Boskalis op weg naar overname Fugro

Beursblik: agressief Boskalis op weg naar overname Fugro
11 mrt 2015 om 09:30

Boskalis lijkt op weg naar een overname van Fugro op de korte of middellange termijn. Dit schreef analist Edwin de Jong van SNS Securities nadat Boskalis Fugro dagvaardde en de Stichting Continuïteit Fugro ter discussie stelde.

 

"Een duidelijke agressieve opstelling van Boskalis", aldus De Jong over de verrassende actie van de maritieme dienstverlener.

 

De analist van SNS Securities meent dat een overname inclusief een premie van 20 tot 30 procent, wat neerkomt op een overnameprijs van 29,50 tot 32,00 euro per aandeel Fugro, "eenvoudig" door Boskalis kan worden opgehoest door een combinatie van nieuwe kredieten en een uitgifte van nieuwe aandelen, waarbij niet meer dan 10 procent van het uitstaande aandelenkapitaal wordt uitgegeven.

 

De Jong ziet buiten de Subsea activiteiten van Fugro slechts beperkte synergie tussen de bodemonderzoeker en Boskalis. Daarom rekende de analist aanvankelijk slechts op een overname van Subsea, "maar dat ik duidelijk niet langer het geval meer".

 

SNS Securities heeft een Houden advies op Boskalis met een koersdoel van 45,00 euro. Voor Fugro staat het advies op Kopen met een koersdoel van 31,00 euro. Op een groen Damrak won Fugro woensdag 6,2 procent en leverde Boskalis 1,4 procent in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.