Rode cijfers voor Alstom

Redactie ABM Financial News - 6 mei 2015, 12:27

Wel sterke orderinname voor Frans conglomeraat.

Alstom heeft in het afgelopen gebroken boekjaar rode cijfers geschreven als gevolg van diverse eenmalige lasten. Dit meldde het Franse industriële concern woensdag.

 

Het nettoverlies over het boekjaar, dat eindigde op 31 maart, kwam uit op 719 miljoen euro. Een jaar eerder werd er nog een winst van 556 miljoen euro gerapporteerd. Alstom nam een voorziening van circa 720 miljoen euro om een corruptiezaak met de Amerikaanse autoriteiten te schikken. Daarnaast werd het resultaat voor in totaal 190 miljoen euro beïnvloed door afschrijvingen op Russische bezittingen en reorganisatielasten.

 

De orderinstroom steeg afgelopen jaar met 63 procent naar een recordhoogte van iets meer dan 10,0 miljard euro. Het orderboek groeide met circa een kwart tot 28,4 miljard euro.

 

De verkoop van de energieactiviteiten aan het Amerikaanse General Electric zal volgens Alstom in de komende maanden worden afgerond. De opbrengst uit de verkoop wil het Franse bedrijf gebruiken voor het terugbrengen van schulden en het inkopen van eigen aandelen.

 

Outlook

 

Op de middellange termijn mikt Alstom op een autonome omzetgroei van meer dan 5 procent per jaar. De operationele marge zou stapsgewijs moeten verbeteren binnen de bandbreedte van 5 tot 7 procent.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: winstdruk Vopak duurt voort

ING handhaaft koopadvies.

18 minuten geleden - Lees verder

Italiaans consumentenvertrouwen omhoog

Ondernemersvertrouwen ook hoger in juni.

35 minuten geleden - Lees verder

DSM ziet sterke omzetgroei in China aanhouden - media

CEO verwacht belasting op CO2-uitstoot.

52 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: RBC verhoogt advies Air France-KLM

Koersdoel naar 20,00.

1 uur geleden - Lees verder

Valuta: euro en dollar in balans

Markt kijkt naar optredens monetaire beleidsmakers.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ALSTOM toevoegen aan uw watchlist 23,59 -0,46% -0,11 23,70