Beursblik: Japanse economie relatief gezond

Redactie ABM Financial News - 29 september 2015, 13:19

Bedrijven die zich richten op binnenlandse vraag interessant volgens Fidelity.

De Japanse economie is, ondanks dat alle economische indicatoren wijzen op een afremmende groei en de onzekere vooruitzichten voor opkomende landen, toch “relatief gezond”. Dit stelde portfoliomanager Hiroyuki Ito van Fidelity Worldwide Investment.

 

Ito ziet aantrekkelijke groeikansen in sectoren die op de binnenlandse vraag zijn gericht, zoals detailhandel, levensmiddelen, dienstverlening, media en transport over land. Daarbij profiteert de levensmiddelenindustrie volgens Fidelity van hogere afzetprijzen en een groeiend marktaandeel van online winkels. 

 

Evenwel zag Fidelity de beurs in Tokio dinsdag “een flinke duikeling maken”, vanwege zorgen over de Chinese economie en zwakke grondstofprijzen. “Problemen bij Volkswagen en een uiterst negatief analistenrapport over Glencore deden de beurs ook geen goed,” aldus Ito.   

 

De Nikkei index verloor dinsdag 4,1 procent op 16.931 punten. 

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle aandelen lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs strekt winstreeks uit tot vier dagen

Speculanten op lagere olieprijs schrikken van cyberaanvallen

Gisteren - Lees verder

Aandeelhouders stemmen 8 augustus over nieuwe bestuurders ABN AMRO

Clifford Abrahams en Tanja Cuppen worden voorgedragen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
NIKKEI I... toevoegen aan uw watchlist 20.225,09 0,36% 71,74 20.153,35