Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Geen strategiewijziging Kendrion onder nieuwe CEO`

`Geen strategiewijziging Kendrion onder nieuwe CEO`
11 jan 2016 om 08:17

CEO Joep van Beurden van Kendrion houdt vast aan de zelfstandige koers van zijn voorganger Piet Veenema. Dit schreef Het Financieele Dagblad maandag na een gesprek met de twee topmannen.

 

"Wij kunnen in onze niches nog steeds op eigen kracht verder groeien, en dat is ook onze ambitie", aldus Van Beurden tegenover de krant.

 

Onder Veenema werd Kendrion met 3.000 werknemers wereldmarktleider op het gebied van elektromagneten, die vele toepassingen kennen in onder meer auto’s, liften en vliegtuigen.

 

Hoewel zelfstandigheid volgens Veenema het uitgangspunt blijft, vindt er volgens Veenema wel een consolidatieproces plaats in de sector, mede omdat veel familiebedrijven volgens de oud-topman met een opvolgingskwestie kampen. Veenema meent dat Kendrion "juist een katalysator" in dat proces is. Kendrion is volgens het FD met een omzet van 430 miljoen euro het enige beursgenoteerde bedrijf in een nichesector, waar wereldwijd circa 3 miljard euro in omgaat.

 

Van Beurden voegde daar wel aan toe dat indien er een "offer you can’t refuse" komt, daar wel serieus naar gekeken moet worden.

 

Hoewel er onder de grootaandeelhouders van Kendrion steeds meer private-equitypartijen zitten, stelde Veenema tegenover het FD dat durfinvesteerders nooit serieus aan de deur hebben geklopt.

 

Kendrion sloot vrijdag 3,1 procent lager op 22,76 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.