Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING boekt verlies op deel NN-aandelen jaar later

ING boekt verlies op deel NN-aandelen jaar later
11 jan 2016 om 07:44

ING zal het boekverlies op een deel van de verkochte aandelen in de voormalige verzekeringsdochter NN Group opnemen in de jaarcijfers van 2015, in plaats van 2014. Dat maakt de bank maandag voorbeurs bekend.

 

De aanpassing heeft geen invloed op de operationele resultaten, de kapitaalpositie of de plannen voor dividend, meldde ING. Alleen de nettowinst over het tweede kwartaal van 2015 valt hierdoor 1 miljard euro lager uit dan eerder gerapporteerd, op 358 miljoen in plaats van 1.359 miljoen euro.

 

Het boekverlies van circa 1 miljard euro werd geleden bij de verkoop van aandelen NN aan een drietal ‘anchor investors’ voorafgaand aan de beursgang van NN in de zomer van 2014. De verzekeringsdochter stond bij ING voor een aanzienlijk hoger bedrag in de boeken dan de marktwaarde.

 

Het boekverlies op deze pluk aandelen werd aanvankelijk genomen bij de beursgang in juli 2014. Sindsdien heeft de Autoriteit Financiële Markten laten weten dat dit niet volgens de internationale boekhoudregels IRFS is.

 

Het verlies zal nu worden geregistreerd op het moment waarop het belang van ING in NN tot 42,4 procent werd verlaagd en de verzekeraar werd gedeconsolideerd in de boeken van ING, in mei 2015.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.