Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Valuta: euro blijft dalen

Valuta: euro blijft dalen
11 jan 2016 om 15:34

De euro/dollar zal de komende maanden dalen. Dit is de verwachting van valutaspecialisten van Rabobank.

 

De euro/dollar handelt momenteel op 1,0864 en Rabobank hanteert voor over drie maanden een koersdoel van 1,06. "Dit is vooral gebaseerd op de verwachting dat de rente in de Verenigde Staten hoger blijft dan in de eurozone."

 

Rabobank verwacht echter ook dat de euro/dollar op de lange termijn zal dalen. "Het beleid van de Europese Centrale Bank is nog steeds verruimend, terwijl wij denken dat de Federal Reserve de rente dit jaar nog twee keer zal verhogen", aldus de analisten van de bank.

 

Pariteit tussen de euro en de dollar noemt Rabobank evenwel "een brug te ver", vooral door de geleidelijke stappen van de Fed. De analisten van de Nederlandse bank mikken op een koers van 1,04 over twaalf maanden.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.