Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Winst Wall Street op beweeglijke dag

Winst Wall Street op beweeglijke dag
11 jan 2016 om 22:07

De Amerikaanse beurzen zijn maandag na een volatiele handelssessie uiteindelijk iets hoger gesloten.

 

De S&P 500 index noteerde 0,1 procent hoger op 1.923,67 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent naar 16.398,57 punten, terwijl de Nasdaq fractioneel lager sloot op 4.637,99 punten.

 

De aandelenmarkten gingen maandag hoger van start, maar gaven naarmate de handelsdag vorderde terrein prijs. Tegen het sluiten van de handel noteerden de beurzen evenwel opnieuw in positief territorium. Vrijdag moest Wall Street ondanks een sterk banenrapport richting het sluiten van de dag nog flink inleveren.

 

Beleggers moesten het vandaag stellen met een lege beursagenda en hielden derhalve de ogen alvast gericht op de naderende stroom aan bedrijfscijfers. Alcoa trapt nabeurs traditiegetrouw het cijferseizoen af met de resultaten over het vierde kwartaal. Later in de week volgen onder meer de banken Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo nog. Beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus toonde zich "niet erg gerust" op de resultaten die zullen worden gepresenteerd dit seizoen.

 

In de Verenigde Staten gaat de aandacht deze week volgens Rabobank verder vooral uit naar de detailhandelsverkopen op vrijdag, gevolgd door de eerste schatting van het consumentenvertrouwen in januari. Op woensdag "zien we nog het behoorlijk lijvige Beige Book van de Fed" tegemoet.

 

De euro/dollar noteerde maandagavond op 1,0851. Bij het sluiten van de Europese beurzen bewoog het muntpaar nog op 1,0888 en vrijdag stond er een stand van 1,0901 op de borden bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen. Volgens analisten van Rabobank zal de euro blijven dalen, maar is pariteit voor dit jaar volgens de bank "een brug te ver".

 

Olie gaf opnieuw flink terrein prijs. Een februari-future op een vat West Texas Intermediate daalde 6,0 procent naar 31,17 dollar, terwijl Brent 6,7 procent kelderde naar 31,66 dollar.

 

Shire neemt Baxalta over

Farmaceut Shire neemt sectorgenoot Baxalta over voor 32 miljard dollar. Aandeelhouders Baxalta ontvangen per aandeel 18 dollar in contanten en 0,1482 van een Amerikaans aandelencertificaat Shire, wat een premie van 37,5 procent betekent op de koers van 3 augustus, toen de overnameplannen voor het eerst bekend werden.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.