Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: investeringsverwachtingen gunstig voor ASML en ASMI

Beursblik: investeringsverwachtingen gunstig voor ASML en ASMI
12 jan 2016 om 10:26

Gartner is positiever geworden over de investeringen in nieuwe chipmachines, hetgeen goed nieuws is voor ASML en ASM International. Dit stelde analist Edwin de Jong van SNS Securities nadat het onderzoeksbureau maandag met nieuwe cijfers kwam.

 

Voor 2016 mikt Gartner op 31,1 miljard dollar aan investeringen in nieuwe machines, een afname van 2,5 procent in vergelijking tot 2015. Aanvankelijk raamde het onderzoeksbureau evenwel nog op een afname van 3,7 procent tot 30,7 miljard dollar. Goed nieuws voor chipmachinefabrikanten als ASML en ASMI, aldus De Jong.

 

Overigens werd Gartner negatiever over de investeringen in de sector in de breedste zin. Halfgeleiderproducenten zullen dit jaar volgens het onderzoeksbureau in totaal 4,7 procent minder investeren in onder meer fabrieken dan zij in 2015 deden. Eerder hield Gartner nog rekening met een krimp van 3,3 procent.

 

SNS Securities heeft een Accumuleren advies op ASML met een koersdoel van 90,00 euro en een koopaanbeveling op ASMI met een koersdoel van 50,00 euro.

 

Op een groen Damrak koerste het aandeel ASML dinsdag 1,7 procent hoger op 77,02 euro en ASMI won 0,9 procent op 33,19 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.