Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: positievere trend TenCate

Beursblik: positievere trend TenCate
12 jan 2016 om 08:21

TenCate heeft in het afgelopen boekjaar de resultaten zoals verwacht zien verbeteren. Dit zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers dinsdag tegenover ABM Financial News.

 

In 2015 realiseerde TenCate een autonome omzetgroei van circa 5 procent op een totale omzet van ongeveer 1.160 miljoen euro. Bij de resultaten over het derde kwartaal liet TenCate nog weten voor 2015 te mikken op een autonome omzetgroei van 4 procent, vergelijkbaar aan de groei een jaar eerder.

 

"We hadden wel verwacht dat de autonome groei wat ging aantrekken", aldus Van Beek. De analist noemde de prestaties in het afgelopen jaar "het begin van een verder herstel" wijzend op de groei voor kunstgras en de positieve gevolgen van toenemende geopolitieke spanningen in de wereld voor de defensietak van de Almelose onderneming.

 

Van Beek noemde de aantrekkende resultaten gelet op het uitstaande overnamebod van 24,60 euro per aandeel door een consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners "negatief voor aandeelhouders om op [het bod] in te gaan", maar maakte de nuance door te wijzen op de daling van de [beurs]koersen in het algemeen.

 

"De kans dat meer mensen ingaan op het bod is groter geworden", wees de analist op de koers van TenCate, die "is blijven liggen".

 

Theodoor Gilissen Bankiers hanteert een Niet Aanbevolen advies voor TenCate. Het aandeel sloot maandag 1,4 procent lager op 23,60 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.