Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: hersteldag op Damrak

Beursupdate: hersteldag op Damrak
12 jan 2016 om 11:33

De Amsterdamse beurs wint dinsdag richting het einde van de ochtendhandel 1,6 procent op 417,79 punten. Ook de omringende beurzen noteren in het groen.

 

"Een technisch herstel", zo meent portefeuillemanager Jacob Jurg van Trade Wind Capital, na de stevige verliezen van de afgelopen week.

 

Ondanks het herstel is technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING er weinig gerust op.

 

"Lange termijn verkoopsignalen in belangrijke aandelenmarkten [Dow Jones Transportation en Eurostoxx50] suggereren op zijn minst een lastig begin van het beursjaar 2016", aldus Van den Akker voor de camera van ABM Financial News.

 

 

Grondstofgerelateerde aandelen, zoals ArcelorMittal en Royal Dutch Shell, blijven vandaag vooralsnog achter op het herstel. Volgens Jurg komt dit doordat in de afgelopen 24 uur een groot aantal banken "de handdoek in de ring: wierp voor de olieprijs. De banken stelden over de brede linie hun ramingen voor de olieprijs naar beneden bij.

 

Een februari-future op een vat West Texas Intermediate daalde 1,4 procent en een vat Brent werd 0,7 procent goedkoper. Beide noteren nog slechts rond de 31 dollar. De euro/dollar werd verhandeld op 1,0858.

 

Stijgers en dalers

In de AEX werden alle fondsen hoger verhandeld. Koploper was Gemalto met een koerswinst van 5,1 procent. Het aandeel had volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten de wind in de rug na een positief rapport van Natixis. Volgens de Franse bank is de digitale beveiliger goedkoop geprijsd.

 

Indexzwaargewicht Unilever won 2,4 procent na een koersdoelverhoging van Nomura. Verder deed ook ASML het goed, met een koersstijging van 2,3 procent. Jurg wees er op dat Bank of America het fonds op de favorietenlijst plaatste. Onderzoeksbureau Gartner is daarnaast volgens SNS Securities minder negatief gestemd over de investeringen in chipmachines. Midkappers ASM International en BE Semiconductor Industries wonnen 0,9 en 2,8 procent. Daarmee was Besi koploper in de AMX.

 

Fagron en Fugro wisten de weg omhoog niet te vinden. Fagron leverde 5,1 procent in en Fugro 0,5 procent. Ook TomTom handelde 0,7 procent lager, ondanks een nieuwe samenwerking met Rijkswaterstaat.

 

Onder de kleinere fondsen ging Neways Electronics aan kop met een koerswinst van 5,4 procent. Kendrion verloor 2,7 procent.

 

MDxHealth steeg 5,7 procent nadat het biotechbedrijf aangaf aan de verwachtingen voor 2015 te zullen voldoen met een omzet van 16 miljoen tot 20 miljoen dollar. KBC Securities had overigens weinig vrees dat MDx zou teleurstellen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.