Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Diepgaand onderzoek Brussel naar overname Baker Hughes door Halliburton

Diepgaand onderzoek Brussel naar overname Baker Hughes door Halliburton
12 jan 2016 om 20:39

Brussel start een diepgaander onderzoek naar de overname van oliedienstverlener Baker Hughes door sectorgenoot Halliburton. Dit maakte de Europese Commissie dinsdagavond bekend.

 

De Commissie wil met dit nieuwe onderzoek duidelijk krijgen of de overname van Baker Hughes de concurrentie in de markt schaadt.

 

"De Commissie moet nauwkeurig kijken of deze voorgenomen overname niet de keuzes reduceert of de prijzen voor het zoeken naar olie en gas en de dienstverlening in de Europese Unie verhogen", aldus commissaris Margrethe Vestager, verantwoordelijk voor de mededinging.

 

Door de overname worden de mondiale nummer twee en drie samengevoegd.

 

Het onderzoek moet uiterlijk 26 mei dit jaar zijn afgerond.

 

In een reactie lieten Halliburton en Baker Hughes weten dat een dergelijk diepgaander onderzoek door Brussel "een normale stap" in het proces is. De twee oliedienstverleners gaven aan "constructief" met de Commissie te zullen blijven samenwerken en Halliburton liet weten een "substantieel" pakket van maatregelen te zullen overleggen aan de Commissie die voldoende zullen zijn om zorgen over de concurrentie weg te nemen.

 

Op dit moment hebben de toezichthouders in Canada, Colombia, Ecuador, Kazachstan, Zuid-Afrika en Turkije reeds ingestemd met de overname van Baker Hughes door Halliburton.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.