Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Maximale hefboom van 50 op Turbo’s

Maximale hefboom van 50 op Turbo’s
12 jan 2016 om 16:16

De Autoriteit Financiële Markten is positief over de maatregel van aanbieders om hefboomproducten vanaf een bepaalde grootte niet langer aan te bieden. Dit meldde de toezichthouder dinsdag. 

 

Na onderzoek van de AFM in 2013 hadden aanbieders van hefboomproducten, zoals turbo’s of sprinters, al maatregelen genomen. Die worden nu aangevuld omdat er volgens de toezichthouder nog steeds producten met een grote hefboom op de markt beschikbaar waren. Met de nieuwe maatregel wordt de hefboom beperkt tot maximaal 50.

 

Het belangrijkste aspect van de nieuwe maatregel is dat hefboomproducten na uitgifte een zogenoemde ‘bid-only’ status krijgen als de afstand tussen de prijs van de onderliggende waarde en het financieringsniveau kleiner of gelijk is aan 2 procent. Dit betekent dat beleggers deze producten nog wel kunnen verkopen, maar niet meer kunnen aankopen bij de aanbieders.

 

Wanneer de producten door koersbewegingen weer een buffer hebben van meer dan 2 procent, dan wordt de ‘bid-only’ status weer opgeheven.

 

De AFM rondt met deze aangepaste maatregel het onderzoek uit 2013 af.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.