Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: `Melrose overweegt bod op lichttak Philips`

Update: `Melrose overweegt bod op lichttak Philips`
12 jan 2016 om 17:30

Opkoopfonds Melrose Industries overweegt een bod uit te brengen op de lichttak van Philips. Dit schreef het Britse Sky News dinsdag op basis van bronnen.

 

Volgens Sky zou het gaan om een overnamebod van 4 miljard Britse pond, omgerekend circa 5,3 miljard euro. Daarmee zou het de duurste overname in de geschiedenis van Melrose zijn.

 

Ook The Wall Street Journal maakte dinsdag melding van een eventueel bod op de verlichtingsactiviteiten van Philips door Melrose. Volgens de zakenkrant, die zich baseert op bronnen bekend met de situatie, zou de overnameprijs zelfs kunnen oplopen tot 6 miljard euro.

 

Recent zou topman Christopher Miller van Melrose volgens Sky al gezegd hebben te zoeken naar een nieuwe overname.

 

Philips is van plan om de verlichtingstak af te splitsen, via een beursgang of een verkoop, en door te gaan als een specialist in gezondheidstechnologie. Andere gegadigden voor Philips Lighting zijn volgens Sky Apollo Management, Bain Capital en KKR.

 

Op een groen Damrak koerste het aandeel Philips dinsdag kort voor het sluiten van de handel 2,5 procent hoger op 23,07 euro.

 

Update: om Wall Street Journal toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.