Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AB InBev plant schuldenemissie van 30 miljard dollar

AB InBev plant schuldenemissie van 30 miljard dollar
13 jan 2016 om 08:58

Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev wil woensdag zo’n 30 miljard dollar ophalen met de uitgifte van de obligaties, de op een na grootste schuldemissie ooit.

 

Sommige beleggers en analisten zeggen dat het bedrijf, dat concurrent SABMiller overneemt voor meer dan 100 miljard dollar, uiteindelijk ongeveer 55 miljard dollar aan obligaties zal uitgeven om de acquisitie te bekostigen. Wellicht wordt dat bedrag woensdag al opgehaald, maar volgens kenners is het waarschijnlijker dat de brouwer vandaag 30 miljard dollar in de Verenigde Staten probeert te plaatsen en dat de rest later volgt in andere valuta’s.

 

Beleggers verwachten veel belangstelling voor de investment-grade schulden. Andere grote bedrijven als Walt Disney en Ford Motor plaatsten eerder deze maand al leningen, wat aangeeft dat investeerders momenteel wel te porren zijn voor bedrijfsleningen, ondanks de recente turbulentie op de aandelenbeurzen en markten voor junk bonds.

 

"In volatiele tijden wil de markt iets simpels en herkenbaars om in te investeren", zei Matt Brill, portfoliomanager vastrentende waarden bij Invesco Ltd. "Bierobligaties zijn dat precies."

 

Met 30 miljard dollar is het de op een na grootste uitgifte ooit, na die van Verizon Communications van 49 miljard dollar in september 2013.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.