Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: aandeleninkoop Aegon meevaller

Beursblik: aandeleninkoop Aegon meevaller
13 jan 2016 om 10:02

Naast de goedkeuring van het interne Solvency II-model is vooral de aandeleninkoop van 400 miljoen euro van Aegon positief nieuws. Dit stelde analist Marcell Houben van SNS Securities woensdag in reactie op een update die de Nederlandse verzekeraar afgaf in aanloop naar de beleggersdag vandaag in Londen.

 

Ook een meevaller noemde Houben de eerder dan verwachte ‘upstream’ van kapitaal naar de holding vanuit het Britse verzekeringsbedrijf.

 

De Solvency II-buffer van Aegon van 160 procent is lager dan bij sectorgenoten zoals NN Group, Ageas en Delta Lloyd, maar zit toch in de "comfortzone", aldus Houben.

 

De focus bij de beleggersdag zal vandaag liggen op details over de jaarlijkse kostenbesparingen van 200 miljoen euro die Aegon in 2018 wil hebben gerealiseerd. Ook is er aandacht volgens Houben voor hoe Aegon het rendementsdoel van 10 procent in 2018 verwacht te bereiken.

 

SNS handhaafde het koopadvies op Aegon, gezien de lage waardering vergeleken met sectorgenoten. Op een groen Damrak koerste Aegon 11,9 procent hoger op 5,54 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.