Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Jefferies verlaagt advies ArcelorMittal naar Underperform

Beursblik: Jefferies verlaagt advies ArcelorMittal naar Underperform
13 jan 2016 om 09:01

Jefferies heeft het advies voor ArcelorMittal verlaagd van Houden naar Underperform en het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 5,50 naar 3,00 euro. Dit schreef analist Seth Rosenfeld woensdag in een sectorrapport.

 

Volgens Rosenfeld is het mondiaal opererende ArcelorMittal slecht gepositioneerd om te profiteren van protectionistische maatregelen in diverse regio’s en met name China. Daarbij beschikt de staalreus volgens de marktvorser over een relatief risicovolle balans en de naar verwachting negatieve vrije kasstroom zal leiden tot een volatiel koersverloop in vergelijking tot die van sectorgenoten.

 

Roosevelt verwacht dat een seizoenseffect de komende maanden mogelijk voor een kortstondige herstelrally kan zorgen, maar voor heel 2016 is de analist voorzichtig gestemd.

 

Voor 2015 rekent Rosenfeld voor ArcelorMittal op een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 5,2 miljard dollar, hetgeen in 2016 zal dalen naar 4,9 miljard dollar. Daarmee is de analist vooral voor het lopende jaar flink negatiever geworden over de winstontwikkeling van de staalreus. Rosenfeld rekende aanvankelijk voor afgelopen jaar op een bedrijfsresultaat van 5,3 miljard dollar en voor dit jaar op 5,9 miljard dollar.

 

ArcelorMittal sloot dinsdag 3,9 procent lager op 3,21 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.