Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel TenCate

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel TenCate
13 jan 2016 om 09:23

KBC Securities heeft het koersdoel voor TenCate verhoogd van 24,60 naar 26,00 euro, in lijn met het verhoogde overnamebod door het consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Ruben Devos.

 

Dinsdag bleek dat TenCate de eigen verwachtingen overtrof door in 2015 een autonome omzetgroei van circa 5 procent op een totale omzet van ongeveer 1.160 miljoen euro te realiseren. Devos noemde de resultaten evenwel in lijn met de bedrijfsconsensus, waarbij de winstgevendheid van het bedrijf en de vrije kasstroom zelfs enigszins achterbleven. “Dit geeft aan dat TenCate zijn positie als marktleider niet volledig benut,” aldus de marktvorser.  

 

Gilde Buy Out Partners verhoogde dinsdag nabeurs het overnamebod op TenCate van 24,60 naar 26,00 euro per aandeel. Na het aflopen van de aanvankelijke aanbiedingsperiode, op 16 december 2015, had het consortium 60,55 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van TenCate in handen. Hiermee werd de door het consortium gestelde ondergrens van 66,7 procent niet bereikt. Dinsdag liet het consortium weten in principe te streven na een aanmelding van tenminste 95 procent van het uitstaande aandelenkapitaal.

 

Volgens Devos zijn er evenwel nog verschillende scenario’s, mocht deze 95 procent niet worden gehaald. De marktvorser denkt aan het uitgeven van nieuwe aandelen door TenCate aan het consortium, om zo de minderheidsaandeelhouders te laten verwateren. TenCate kan volgens KBC ook besluiten alle activa te verkopen aan een nieuwe tak van Gilde, waardoor aandeelhouders van TenCate achterblijven met een lege beurshuls. Ook zou TenCate nog kunnen fuseren met een niet-beursgenoteerde dochteronderneming van Gilde, waardoor het Almelose bedrijf van de beurs gaat. “Op deze manier zullen de overgebleven aandeelhouders achterblijven met aandelen met beperkte liquiditeit.” Devos adviseert beleggers dan ook om het overnamebod van het consortium te accepteren.

 

Het aandeel TenCate koerste woensdag kort na opening 7,4 procent hoger op 25,45 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.