Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX hoger van start

Beursupdate: AEX hoger van start
13 jan 2016 om 09:14

De Amsterdamse beurzen zijn woensdag zoals verwacht hoger van start gegaan. De AEX steeg 0,8 procent op 420,18 punten, terwijl de AMX een winst van 1,0 procent liet optekenen.

 

Onder de hoofdfondsen was Aegon koploper met een winst van 6,8 procent. Met een Solvency II ratio van 160 procent eind 2015 ziet de verzekeraar voldoende ruimte voor een verhoging van het dividend en een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 400 miljoen euro. Een verrassend positieve update volgens KBC Securities.

 

ArcelorMittal noteerde ondanks een adviesverlaging van Jefferies 2,4 procent in het groen, terwijl indexzwaargewichten Royal Dutch Shell en Unilever eveneens ruim twee procent stegen.

 

TNT Express was met een min van 0,1 procent de enige daler. Op de pakketbezorger rust een overnamebod van het Amerikaanse FedEx.

 

In de Midkap blonk TenCate uit met een winst van 7,8 procent. Gilde Buy Out Partners verhoogde het overnamebod op TenCate van 24,60 naar 26,00 euro per aandeel. Door de verhoging geeft het bod een premie van 34,0 procent ten opzichte van de slotkoers van TenCate op 17 juli 2015, de laatste handelsdag voor de aankondiging van het bod. Galapagos won 2,5 procent nadat het van de Amerikaanse Federal Trade Commission goedkeuring kreeg voor de onlangs gesloten deal met Gilead Sciences.

 

Het lokaal genoteerde SnowWorld schreef 4,4 procent bij nadat de resultaten over het afgelopen boekjaar flink verbeterden ondanks een vrijwel onveranderde omzet. De exploitant van overdekte skihallen profiteerde van lagere personeelskosten en een afname van de marketingkosten. Aandeelhouders kunnen met 0,18 euro per aandeel bovendien voor het eerst in de kortstondige beursgeschiedenis van SnowWorld een dividend tegemoet zien.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.