Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Consumentenvertrouwen Chinese auto-industrie gedaald

Consumentenvertrouwen Chinese auto-industrie gedaald
13 jan 2016 om 07:44

Het consumentenvertrouwen in de Chinese auto-industrie is in december gedaald, terwijl het autobezit juist steeg. Dit bleek woensdag uit cijfers van MNI.

 

De vertrouwensindex voor de auto-industrie daalde van 87,1 in november naar 83,2 in december. Dit betekende de laagste stand van de index sinds april 2012.

 

Ondanks een daling van het vertrouwen in de auto-industrie, nam het bezit van een auto door Chinese huishoudens toe. Van de ondervraagde consumenten liet 42,1 procent weten in de familie een auto in bezit te hebben, terwijl dit in november nog 38,7 procent was. Liefst 18,7 procent van de consumenten verwacht bovendien in de komende twaalf maanden een auto aan te schaffen, tegen 12,6 procent in november.

 

Het consumentenvertrouwen bevindt zich sinds juni 2014 al onder de 90, ver beneden het break-even niveau van 100.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.