Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Euronext informeerde beleggers juist over Vivat-obligatie`

`Euronext informeerde beleggers juist over Vivat-obligatie`
13 jan 2016 om 14:10

Euronext meent beleggers voldoende te hebben geïnformeerd over de situatie rondom de SRLEV-obligatie, maar is wel bereid tot een coulancebetaling. Dit stelde de beursuitbater woensdag in een reactie op vragen van de Vereniging van Effectenbezitters.

 

Beleggers handelden dagenlang in een 9% SRLEV-obligatie van Vivat zonder dat zij er van op de hoogte waren dat de coupons al uitgekeerd waren. Als gevolg hiervan betaalden deze beleggers veel te veel voor de obligatie. De VEB stelde dat bepaalde beleggersinformatie uitbleef en vroeg zich af waarom Euronext uiteindelijk geen actie heeft ondernomen om de scheefgelopen situatie achteraf te herstellen.

 

Euronext stelde vandaag in een brief aan de VEB dat de verantwoordelijkheid voor de communicatie van de betaling van couponrente bij de uitgever van de obligaties ligt, en niet bij Euronext. Het beursbedrijf ondernam geen actie, aangezien er sprake was van een “fair and orderly market”.

 

“De gehele markt was op de hoogte gesteld van de uitbetaling van de couponrente en daarmee in beginsel de beschikking had tot dezelfde informatie,” aldus Euronext.

 

Zodoende concludeert Euronext dat het proces volgens de geldende regels is verlopen, maar dat verschillende betrokken partijen evenwel pro-actiever hadden kunnen handelen.

 

Coulancebetaling

 

Naar aanleiding van de situatie, zegt Euronext wel bereid te zijn om te kijken naar een verdere verscherping van het proces rondom de verwerking van corporate actions op het gebied van obligaties. Euronext wil daarnaast, “vanuit haar rol als market operator en de zorg voor een goed functionerende markt”, partijen die schade hebben ondervonden tegemoet komen met een “coulancebetaling”. De beursuitbater zal hiertoe in gesprek gaan met klanten en zegt erop te vertrouwen dat beleggers die hier recht op hebben een betaling zullen ontvangen via hun bank of broker. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.