Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

General Motors verwacht meer winst in 2016

General Motors verwacht meer winst in 2016
13 jan 2016 om 14:31

General Motors heeft de winstverwachtingen voor het lopende jaar verhoogd en keert in het eerste kwartaal van dit jaar ook meer dividend uit. Dit maakte de Amerikaanse autofabrikant woensdag voorbeurs bekend.

 

Aanleiding voor de positievere kijk op 2016 is onder meer de cadans van productlanceringen, de groei in aanpalende activiteiten en de focus op het verhogen van de efficiency. Volgens CEO Mary Barra boekte GM “significante” vooruitgang met het uitvoeren van de strategische plannen. 

 

GM mikt voor 2016 op een aangepaste winst per aandeel van 5,25 tot 5,75 dollar, terwijl de fabrikant in oktober nog uitging van een winst per aandeel van 5,00 tot 5,50 dollar. Verder liet GM zich eveneens positiever uit over de ontwikkeling van het bedrijfsresultaat (EBIT), de marge en de vrije kasstroom bij de automotive activiteiten.

 

Vanwege de betere vooruitzichten verhoogde GM het kwartaaldividend met 6 procent. Aandeelhouders kunnen over het eerste kwartaal daardoor een dividend van 0,38 dollar per aandeel tegemoet zien.

 

Ook zal GM 9 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen, 4 miljard dollar meer dan eerder gemeld. De autofabrikant verlengde daarbij de periode waarin het de aandelen inkoopt tot en met 2017.   

 

Beleggers reageerden positief op het nieuws. In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel maar liefst 4,3 procent op 31,60 dollar. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.