Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Groei Amerika zet door – Beige Book

Groei Amerika zet door – Beige Book
13 jan 2016 om 20:16

De economie is ook in de afgelopen weken in de meeste regio’s van Amerika blijven groeien. Dit bleek woensdagavond uit data verzameld door de Federal Reserve tussen eind november en 4 januari.

 

In negen van de twaalf regio’s groeide de economie in de afgelopen weken in een bescheiden tot matig tempo. In New York en Kansas City maakte de economie een pas op de plaats, terwijl Boston zich relatief optimistisch uitliet over de groei.

 

Positief was dat de consumentenuitgaven in de meeste regio’s in een hoger tempo aantrokken en de arbeidsmarkt verder verbeterde.

 

De dure dollar werd door verschillende regio’s aangevoerd als een negatieve factor. Ook de lage energieprijzen zorgden in de sector nog altijd voor druk.

 

Het Beige Book geldt als leidraad voor het bepalen van het beleid van de Federal Reserve.

 

De publicatie van het Beige Book zorgde voor weinig beweging op Wall Street en ook de euro/dollar reageerde beperkt.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.