Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Groene opening Wall Street in zicht

Groene opening Wall Street in zicht
13 jan 2016 om 14:59

Wall Street zal vermoedelijk in het groen openen. Een half uur voor de openingszoemer noteerden de futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index 0,9 procent hoger.

 

Volgens vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management is het China dat vandaag de kar trekt. Vermeulen noemde het Chinese exportcijfer van december “beter dan verwacht” en dat straalt volgens de vermogensbeheerder op de beurzen af. De Chinese export steeg in december met 2,3 procent op jaarbasis.

 

Vermogensbeheerder Jan Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheerder stipte verder aan dat China in 2015 een recordhoeveelheid olie heeft geïmporteerd. “Dit zorgt eveneens voor een positieve stemming op de beurzen.” Olie werd woensdag flink duurder. Een februari-future op een vat Brent en een vat West Texas Intermediate stegen circa 3 procent in waarde. Vanmiddag volgen nog de wekelijkse olievoorraden in Amerika.

 

Verder wordt er gewacht op het Beige Book van de Federal Reserve, maar die zal pas worden gepubliceerd als de Europese aandelenmarkten de deuren al gesloten hebben. Ondanks deze agendapunten, meent Vermeulen dat het ontbreekt aan echt richtinggevend macro-economisch nieuws. 

 

Hoewel de markt momenteel positief gestemd is, plaatste Vermeulen wel kanttekeningen bij het herstel. Met name de kracht van het herstel is volgens de vermogensbeheerder een teken van de nervositeit in de markt. Vermeulen betwijfelt dan ook of het herstel op de beurzen wel duurzaam is. 

 

De euro/dollar daalde woensdag licht naar 1,0830.

 

Bedrijfsnieuws

 

De Amerikaanse auto-industrie liet een positief geluid horen. Dinsdag nabeurs sprak Ford Motor Company de verwachting uit dat het 2015 zal afsluiten met een recordwinst. Voor het afgelopen jaar mikt Ford op een winst voor belastingen, exclusief bijzondere posten, tussen de 10,5 miljard en 11 miljard dollar. Dit is aan de bovenkant van de eerder door de fabrikant afgegeven outlook van 10 miljard tot 11 miljard dollar. Dit jaar zal de winst voor belastingen en exclusief bijzondere posten tenminste gelijk zijn aan de winst in 2015. Verder merkte Ford op meer kapitaal te laten terugvloeien naar de aandeelhouders. In de elektronische handel voorbeurs koerste het aandeel Ford 0,6 procent hoger op 12,85 dollar. 

 

Branchegenoot General Motors verhoogde vandaag de outlook voor 2016. De autofabrikant mikt om meer winst en keert in het eerste kwartaal van dit jaar ook meer dividend uit. Aanleiding voor de positievere kijk op 2016 is onder meer de cadans van productlanceringen, de groei in aanpalende activiteiten en de focus op het verhogen van de efficiency. Ook zal GM 9 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen, 4 miljard dollar meer dan eerder gemeld.

 

Slotstanden

 

De Dow Jones index won dinsdag 0,7 procent op 16.516,22 punten, de breder samengestelde S&P 500 index dikte 0,8 procent aan in waarde op 1.938,68 punten en techbeurs Nasdaq won zelfs 1,0 procent op 4.685,92 punten.  

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.