Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stevig rood slot Wall Street dreigt

Stevig rood slot Wall Street dreigt
13 jan 2016 om 21:30

Wall Street is op weg naar een flink lager slot na een licht groene opening. Circa een half uur voor het sluiten van de handel noteerde de Dow Jones index 1,7 procent. De breder samengestelde S&P 500 index verloor echter 1,9 procent en techbeurs Nasdaq leverde zelfs 2,6 procent in.

 

Zorgen over de oliemarkt speelden ook vandaag beleggers weer parten. Aanvankelijk leek olie goed te herstellen van de dip van gisteren, die de olieprijs zelfs kortstondig onder de 30 dollar per vat zette. Na publicatie van de olievoorraden kwam er evenwel een einde aan het herstel van de olieprijs.

 

Hoewel de cijfers volgens energie-analist Hans van Cleef van ABN AMRO niet al te verrassend waren, gaf de voorraadontwikkeling volgens de marktvorser wel een bevestiging van de overproductie in de oliesector.

 

Van Cleef noemde dan ook de prijsstijging van vanochtend opvallend, en niet de correctie die volgde op het bekendmaken van de olievoorraden. "Fundamenteel is er niets veranderd", aldus de analist.

 

Februari-futures op een vat West Texas Intermediate handelde op 30,43 dollar vrijwel onveranderd, terwijl een vat ruim 2 procent goedkoper werd op 30,17 dollar.

 

Naast de olieprijs keken beleggers nog uit naar het Beige Book van de Federal Reserve. De nieuwste publicatie deed evenwel weinig stof opwaaien. In de meeste Amerikaanse regio’s bleef de economie in de afgelopen weken in een bescheiden tot matig tempo groeien.

 

Verdere bleek de Amerikaanse overheid in december een tekort van 14 miljard dollar te hebben gehad. Afgelopen maand spendeerde de overheid 364 miljard dollar en ontving het 350 miljard dollar. In december 2014 kende Amerika nog een klein overschot van 2 miljard dollar.

 

In de Dow30 handelde op Exxon Mobil na geen enkel fonds in het groen. Goldman Sachs en Home Depot waren met verliezen van circa 4 procent de grootste dalers. In de Nasdaq was Netflix met een koersverlies van 8 procent de grootste daler.

 

De euro/dollar steeg licht naar 1,0875.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.