Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stevige winstgroei SnowWorld

Stevige winstgroei SnowWorld
13 jan 2016 om 08:17

SnowWorld heeft over het afgelopen boekjaar een flink hogere winst geboekt, ondanks een vrijwel onveranderde omzet. Dit maakte de exploitant van overdekte skihallen woensdag voorbeurs bekend.

 

"Een aanzienlijke resultaatsverbetering", aldus SnowWorld over de resultaten over het afgelopen boekjaar.

 

SnowWorld zag de omzet in het afgelopen jaar met 25,4 miljoen euro vrijwel onveranderd uitkomen vergeleken met 25,8 miljoen euro een jaar eerder. Prijsstijgingen en een verbetering van de productmix compenseerden vrijwel geheel de afname van het aantal verkochte pistetickets. Dit resulteerde in een operationele winst van 2,3 miljoen euro, vergeleken met 1,8 miljoen euro een jaar eerder.

 

Onder de streep resteerde er een nettowinst van 2,3 miljoen euro, tegenover bijna 0,4 miljoen euro een jaar eerder. Ook gecorrigeerd voor de kosten van de beursgang vorig jaar die op het resultaat drukten, was er volgens SnowWorld sprake van een aanzienlijke verbetering. De exploitant van overdekte skihallen profiteerde van lagere personeelskosten en een afname van de marketingkosten.

 

Aandeelhouders kunnen voor het eerst in de beursgeschiedenis van SnowWorld een dividend tegemoet zien. Het beursfonds stelt een dividend van 0,18 euro per aandeel voor, waarbij aandeelhouders de uitbetaling kunnen ontvangen in contanten of in aandelen. Elke 35 bestaande aandelen geven recht op één nieuw aandeel SnowWorld.

 

Outlook

SnowWorld is positief gestemd voor het lopende jaar. "Wij verwachten dat de gevolgen van de moeilijke economische omstandigheden voor SnowWorld achter ons liggen."

Een sterke focus op beheersing van personeels- en marketingkosten, lagere afschrijvingen en rentelasten, vormen een stevig fundament voor de verwachte resultaten in het lopende boekjaar.

 

Het aandeel SnowWorld sloot dinsdag op een groen Damrak vrijwel onveranderd op 6,85 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.