Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tegenvallende omzetontwikkeling GoPro

Tegenvallende omzetontwikkeling GoPro
13 jan 2016 om 22:52

GoPro heeft in het vierde kwartaal minder goed gepresteerd dan het had verwacht en besloot het mes in het personeelsbestand te zetten. Dit bleek uit voorlopige cijfers die de fabrikant van actiecamera’s woensdag nabeurs publiceerde.

 

GoPro verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal ongeveer 435 miljoen dollar bedroeg, na tegenvallende verkopen in met name de eerste helft van het kwartaal. Daarmee zou de jaaromzet uitkomen op 1,6 miljard dollar.

 

Naast de cijfers kondigde GoPro ook aan het personeelsbestand met zo’n 7 procent terug te brengen. In de afgelopen twee jaar groeide het aantal werknemers van de fabrikant met meer dan 50 procent per jaar naar meer dan 1.500 werknemers aan het einde van 2015. De reorganisatie zal naar verwachting 5 miljoen tot 10 miljoen dollar aan kosten met zich meebrengen in het lopende kwartaal.

 

De definitieve cijfers over het vierde kwartaal worden op 3 februari gepresenteerd.

 

Het aandeel GoPro won woensdag op een donkerrood Wall Street 0,1 procent. In de elektronische handel nabeurs leverde het fonds evenwel meer dan 23 procent aan beurswaarde in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.