Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Today’s opgesplitst en verkocht

Update: Today’s opgesplitst en verkocht
13 jan 2016 om 09:41

Today’s Groep heeft de broker activiteiten verkocht aan concurrent TradersOnly en heeft in Value8 een partner gevonden voor de vermogensbeheertak. Dit zei directeur Cees Smit van Today’s Groep dinsdag tegenover ABM Financial News.

 

Today’s Brokers en TradersOnly maken beide gebruik van het platform van Interactive Brokers, net als concurrent Lynx. Door het samenvoegen van de klantenbestanden kan scherper worden ingekocht bij het Amerikaanse handelsplatform. Dit was ook de reden dat Lynx in het verleden trachtte Today’s over te nemen, maar deze overnamepoging liep stuk.

 

Today’s Vermogensbeheer en For Tomorrow, de fondsbelegger van Today’s, komen deels in handen van Value8, het beursgenoteerde investeringsvehikel onder leiding van Peter Paul de Vries. Smit zal als directeur en aandeelhouder bij de vermogensbeheeractiviteiten, waar meer dan 150 miljoen euro is ondergebracht, betrokken blijven. Wel moeten de partijen dit deel van de deal nog bekrachtigen met een handtekening.

 

Hoe de aandelenverhoudingen tussen Smit en Value8 komen te liggen, wilde Smit niet zeggen. In het verleden zei De Vries evenwel tegen ABM Financial News in principe altijd te streven naar een meerderheidsbelang.

 

Woensdag voorbeurs bevestigde Value8 dat de mogelijkheden worden onderzocht om een belang te nemen in de vermogensbeheeractiviteiten van Today’s. Goedkeuring door De Nederlandsche Bank is hiervoor onlangs reeds verkregen, aldus het investeringsvehikel. "Het proces richting belangname en de formele afhandeling daarvan bevinden zich evenwel nog niet in de afrondende fase, hetgeen betekent dat de doorgang van deze mogelijke transactie onzeker is", aldus Value8.

 

Update: om bevestiging Value8 toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.