Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: SNS Securities verlaagt koersdoel Fugro naar 14 euro

Beursblik: SNS Securities verlaagt koersdoel Fugro naar 14 euro
14 jan 2016 om 09:45

SNS Securities heeft de taxaties voor Fugro verder verlaagd vanwege de aanhoudende daling van de olieprijs en de voortdurende verlagingen van de budgetten voor de zoektocht en de productie van olie. Dit bleek donderdag uit een rapport van analist Martijn den Drijver, die het koersdoel voor de bodemonderzoeker verlaagde van 19,30 naar 14,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

 

Den Drijver verwacht dat Fugro in 2015 een omzet genereerde van 2,4 miljard euro met een aangepaste nettowinst van 29,5 miljoen euro. De vorige taxatie van de analist lag op respectievelijk 2,6 miljard en 59,0 miljoen euro.

 

Ook voor de komende jaren stelde Den Drijver de taxaties voor Fugro flink neerwaarts bij. Dit jaar zal de bodemonderzoeker volgens de analist uitkomen op een omzet van 2,1 miljard euro met een aangepaste nettowinst van 52,6 miljoen euro en volgend jaar op 2,0 miljard euro omzet met een winst van 58,2 miljoen euro.

 

De omzet zou daarmee dit jaar 14 procent lager uitkomen dan Den Drijver eerder raamde en voor volgend jaar werd de omzetraming met 12 procent neerwaarts bijgesteld.

 

Den Drijver meent dat Fugro alles uit de kast haalt om de moeilijke marktomstandigheden op te vangen, vooral door de kosten en de investeringen terug te brengen. Verdere verlagingen van de investeringsbudgetten bij opdrachtgevers maken evenwel dat de analist zijn oude ramingen "nog altijd te optimistisch" noemde.

 

SNS Securities verwacht pas een eerste herstel in de loop van 2018. Fugro zal dan een omzet van krap 2,1 miljard euro genereren en een aangepaste winst van 53,7 miljoen euro.

 

Ondanks de moeilijke marktomstandigheden is de financiële positie van Fugro volgens Den Drijver "okay". De vrije kasstroom zal volgens de analist in 2015 en 2016 uitkomen op circa 100 miljoen euro en in 2017 terugvallen naar 78 miljoen euro.

 

Den Drijver ziet geen aanjagers voor de koers van Fugro, behalve een overnamebod. Dit laatste is volgens de analist evenwel "hoogst speculatief".

 

Op een rood Damrak verloor Fugro donderdag 1,0 procent op 13,20 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.