Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: rake klappen op Damrak

Beursupdate: rake klappen op Damrak
14 jan 2016 om 12:31

De Europese beurzen incasseerden donderdagochtend rake klappen. De AEX stond rond lunchtijd op een verlies van 2,8 procent op 406,27 punten.

 

"De volatiliteit blijft hoog", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank.

 

De verliezen volgden na een erg slecht laatste deel van de handelsdag gisterenavond op Wall Street. De Dow Jones index verloor woensdag 2,2 procent op 16.151,41 punten, de breder samengestelde S&P 500 index werd 2,5 procent minder waard en techbeurs Nasdaq werd zelfs 3,4 procent goedkoper.

 

Olie steeg vanochtend circa een procent. Opvallend is dat een vat Brent nog altijd fractioneel goedkoper is dan een vat West Texas Intermediate. De euro/dollar dikte aan tot 1,0929.

 

Stijgers en dalers

In de AEX werden alle fondsen lager verhandeld. De grootste koersverliezen kwamen voor rekening van Altice en OCI met dalingen van respectievelijk 8,5 en 6,3 procent. Alleen TNT Express, waar een bod op ligt van FedEx, wist het verlies te beperken tot slechts 0,2 procent.

 

In de AMX was het koersenbord ook rood, met uitzondering van Fagron en TenCate met winsten van 0,6 en 0,2 procent. Volgens Het Financieele Dagblad lijkt het consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners met succes de overname van TenCate te kunnen afronden, na het verhogen van het overnamebod van 24,60 naar 26,00 euro per aandeel.

 

Het grootste verlies in de Midkap leden Air France-KLM en Aperam met 3,9 en 4,2 procent. Morgan Stanley verhoogde juist het koersdoel voor Air France-KLM naar 8,75 euro. Ondanks het “aantrekkelijke” opwaartse koerspotentieel wees de Amerikaanse zakenbank ook op een aantal zorgen, waaronder de toenemende slagkracht van prijsvechters en de balans van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

 

In de AScX gingen ICT Automatisering tegen de trend in met een winst van 2,7 procent. Nedap en Telegraaf Media Groep werden 0,8 procent duurder. Value8 verloor 3,9 procent en was daarmee de sterkste daler onder de kleinere fondsen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.