Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NedSense stelt lening van 1 miljoen euro veilig

NedSense stelt lening van 1 miljoen euro veilig
14 jan 2016 om 08:49

NedSense enterprises heeft overeenstemming bereikt met een dochteronderneming van Ronglian Investments Limited over het verstrekken van een tussentijdse lening van 1 miljoen euro aan het softwarebedrijf uit Vianen. De lening wordt gebruikt om het werkkapitaal in de komende periode te dekken, zo meldde NedSense donderdag voorbeurs.

 

Op de lening zit een rente van 4 procent en de aflossingsperiode loopt vanaf 29 februari tot en met 13 juli 2016. NedSense verwacht de lening af te kunnen lossen met de opbrengst van de verkoop van LOFT.

 

Begin januari maakte het bedrijf, dat 3D-software ontwikkelt voor woninginrichting, bekend een overeenkomst te hebben gesloten met Ronglian Investments Limited over de verkoop van zijn LOFT-divisie voor een verkoopprijs van 8 miljoen euro.

 

In die deal is een mechanisme opgenomen, waarbij de overnameprijs wordt aangepast wanneer het werkkapitaal van LOFT op de afrondingsdatum van de transactie hoger of lager is dan 500.000 euro negatief. Als het werkkapitaal minder is dan 500.000 euro negatief, wordt de overnamesom met een gelijk bedrag verlaagd. Ligt het werkkapitaal op dat moment hoger, dan gaat de overnamesom met dat bedrag omhoog, aldus NedSense.

 

Momenteel gaat het bedrijf er vanuit dat het werkkapitaal van LOFT op de afrondingsdatum op 0,00 euro uitkomt. Dit zou betekenen dat de overnameprijs met 500.000 euro wordt verhoogd.

 

NedSense, dat na de verkoop van LOFT geen operationele activiteiten meer zal hebben, verwacht dat de totale kosten in 2016 uit zullen komen op 1,5 miljoen euro. Na het ontvangen van de tussentijdse lening komt de kaspositie uit op 1 miljoen euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.