Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Renault bevestigt onderzoek naar vermeende emissie fraude

Renault bevestigt onderzoek naar vermeende emissie fraude
14 jan 2016 om 17:05

Renault heeft donderdag bevestigd dat er onderzoek wordt gedaan naar de Franse autofabrikant vanwege de mogelijke manipulatie van emissietesten. Eerder op de dag meldde persbureau Agence France-Presse (AFP) dit al, waarna het aandeel ruim een vijfde aan beurswaarde inleverde.

 

Volgens Renault hebben inspecteurs van de fraudeafdeling van het Franse ministerie van economische zaken, de DGCCRF, op 7 januari diverse fabrieken en ook het hoofdkantoor bezocht en zijn er computers van diverse managers onderzocht. Renault werkt volledig mee met het onderzoek, aldus de autofabrikant.

 

De Duitse automaker bekende in september vorig jaar dat het grootschalig heeft gesjoemeld met de software in dieselmotoren, om zo milieutesten gunstiger uit te laten komen.

 

In het spoor van Renault, dat momenteel 8,8 procent lager staat, gaan ook Europese sectorgenoten onderuit. Peugeot daalt in Parijs 3,9 procent en Volkswagen (-2,3%) BMW (-1,9%) en Daimler (-2,4%) staan in Frankfurt onder druk.

 

In Milaan werd de handel in het aandeel Fiat Chrysler eerder op de dag stilgelegd, bij een koersverlies van 9,4 procent. Dit zou te maken hebben met de beschuldiging van twee autodealers in Chicago dat Fiat Chrysler diverse dealers in de Verenigde Staten geld zou hebben geboden om onverkochte auto’s als verkocht in de boeken te zetten.

 

Inmiddels is de handel hervat en staat Fiat Chrysler 7,0 procent lager.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.