Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street fors hoger gesloten

Wall Street fors hoger gesloten
14 jan 2016 om 22:09

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag scherp hoger gesloten dankzij onder meer aantrekkende energieprijzen. De Dow Jones index won 1,4 procent op 16.379,05 punten, de breder samengestelde S&P 500 index dikte 1,7 procent aan in waarde op 1.921,83 punten en techbeurs Nasdaq won zelfs 2,0 procent op 4.615,00 punten.

Volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten werden beleggers gedurende de dag positiever na "meevallende" cijfers van JPMorgan Chase & Co en aantrekkende olieprijzen.

JPMorgan Chase & Co (+1,5%) noemde 2015 een recordjaar. In het vierde kwartaal boekte de zakenbank op een omzet van 23,7 miljard dollar een nettowinst van 5,4 miljard dollar. Daarmee kwam de jaarwinst uit op 24,4 miljard dollar. Niet eerder zag de bank de winst zo hoog uitvallen.

 
Best Buy (-9,7%) had het in het afgelopen kwartaal echter juist moeilijker, met een omzet die onder druk stond vanwege de tegenvallende verkoop van met name smartphones. De Amerikaanse elektronicaketen verwacht hierdoor in het lopende kwartaal minder omzet te boeken op de thuismarkt. 

 
Nog slechter verging het GoPro (-14,6%). De fabrikant van actiecamera’s verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal ongeveer 435 miljoen dollar bedroeg, na tegenvallende verkopen in met name de eerste helft van het kwartaal. Daarmee zou de jaaromzet uitkomen op 1,6 miljard dollar. Tegelijk met de voorlopige cijfers liet GoPro weten het mes in het eigen personeelsbestand te zetten. Zo’n 7 procent van het personeel zal verdwijnen.

Februari-futures op een vat West Texas Intermediate handelden op 31,10 dollar, ruim twee procent hoger,  terwijl een vat Brent eveneens ruim twee  procent duurder werd op 31,09 dollar. Oliegigant Exxon Mobile had voor het eerst dit jaar een overtuigende plusdag met een winst van 4,6 procent. De dollar steeg daarnaast licht ten opzichte van de euro op 1,0858, na aanvankelijk nog terrein prijs te hebben gegeven.

Macro
 
Vanmiddag bleek dat de Amerikaanse steunaanvragen in de week eindigend op 9 januari  met 7.000 stegen naar 284.000, waarbij het cijfer van een week eerder niet werd bijgesteld. Het vierwekelijks voortschrijdende gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, steeg met 3.000 naar 278.750.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.