Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street stevent toch af op groene opening

Wall Street stevent toch af op groene opening
14 jan 2016 om 15:08

Wall Street lijkt met winst van start te gaan, nadat de futures eerder vanmiddag nog in het rood noteerden. Een half uur voor de openingszoemer stonden de futures op de Dow Jones en S&P 500 index 0,5 procent in het groen, terwijl de Nasdaq 0,4 procent won.

 

Volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten werden beleggers gedurende de middag iets positiever na de "meevallende" cijfers van JPMorgan Chase & Co en de olieprijzen die vandaag "iets stabiliseren".

 

"Dit waren de twee redenen voor het herstel van de futures", aldus Van der Pol.

 

JPMorgan Chase & Co noemde 2015 zojuist een recordjaar. In het vierde kwartaal boekte JPMorgan op een omzet van 23,7 miljard dollar een nettowinst van 5,4 miljard dollar. Daarmee kwam de jaarwinst uit op 24,4 miljard dollar. Niet eerder zag de bank de winst zo hoog uitvallen.

 

Best Buy had het in het afgelopen kwartaal echter juist moeilijker, met een omzet die onder druk stond vanwege de tegenvallende verkoop van met name smartphones. De Amerikaanse elektronicaketen verwacht hierdoor in het lopende kwartaal minder omzet te boeken op de thuismarkt.  

 

Nog slechter verging het GoPro. De fabrikant van actiecamera’s verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal ongeveer 435 miljoen dollar bedroeg, na tegenvallende verkopen in met name de eerste helft van het kwartaal. Daarmee zou de jaaromzet uitkomen op 1,6 miljard dollar. Tegelijk met de voorlopige cijfers liet GoPro weten het mes in het eigen personeelsbestand te zetten. Zo’n 7 procent van het personeel zal verdwijnen. Het aandeel opent vermoedelijk maar liefst 20 procent lager.

 

Beleggers wachten volgens Mijn-Effecten nu vooral op de rest van de bedrijfscijfers. De cijfers die al naar buiten zijn gekomen stemden in veel gevallen gunstig, aldus Van der Pol.

 

Macro

 

Vanmiddag bleek verder dat de Amerikaanse steunaanvragen in de week eindigend op 9 januari  met 7.000 stegen naar 284.000, waarbij het cijfer van een week eerder niet werd bijgesteld. Het vierwekelijks voortschrijdende gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, steeg met 3.000 naar 278.750. Volgens Van der Pol lagen de cijfers in lijn der verwachting. De handelaar verwacht dan ook weinig beweging op de beurzen als gevolg van de cijfers.

 

Ook werd bekend dat de Bank of England de rente van 0,5 procent ongemoeid laat. De bank tornde tevens niet aan het obligatieaankoopprogramma ter waarde van 375 miljard pond.

 

De agenda voor de rest van de dag is vrij leeg. Intel zal nabeurs nog met een update komen over de prestaties in 2015.

 

Olie steeg vanmiddag ruim een procent. Opvallend is dat een vat Brent nog altijd fractioneel goedkoper is dan een vat West Texas Intermediate. De euro/dollar dikte licht aan tot 1,0886.

 

Slotstanden

 

De Dow Jones index verloor woensdag 2,2 procent op 16.151,41 punten, de breder samengestelde S&P 500 index werd 2,5 procent minder waard en techbeurs Nasdaq werd zelfs 3,4 procent goedkoper.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.