Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Air France ziet groeikansen

Air France ziet groeikansen
15 jan 2016 om 15:56

Air France heeft vrijdag de nieuwe toekomstplannen, als onderdeel van Perform 2020, voorgelegd aan de centrale ondernemingsraad.

 

"Het herstel van Air France zet door", aldus CEO Frédéric Gagey van Air France, die verwacht dat de luchtvaartmaatschappij in 2017 weer teruggekeerd is naar groei.

 

Onderdeel van de plannen vormt een uitbreiding van het netwerk voor lange afstandsvluchten met 2 tot 3 procent per jaar tussen 2017 en 2020. Dit betekent dat Air France dan zeven extra vliegtuigen zal opnemen in de vloot voor verre bestemmingen, een of twee nieuwe bestemmingen en een toename van de capaciteit en vlieguren van circa 10 procent tussen 2016 en 2020.

 

Het korte- en middellange afstandsnetwerk zal stabiel blijven, exclusief het effect van de TGV naar Bordeaux, en Transavia France zal onverminderd blijven groeien. In 2020 moet deze dochtermaatschappij 40 vliegtuigen in de lucht hebben.

 

Uitgangspunt van de plannen is een verbetering van de concurrentiekracht door verhoging van de productiviteit en verlaging van de kosten per eenheid bij Air France, met name met het oog op prijsvechters.

 

De maatregelen vormen de basis voor een nieuw overleg met de werknemers en hun vakbonden. Gagey wees er daarbij op dat het succes afhangt van de gezamenlijke verantwoordelijkheid.

 

Op een rood Damrak verloor Air France-KLM 2,0 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.