Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bescheiden groei Nederlandse export

Bescheiden groei Nederlandse export
15 jan 2016 om 07:16

De Nederlandse export is in november in een bescheiden tempo gegroeid. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 
Het volume van de goederenexport was in november van dit jaar 1,8 procent groter dan in november 2014. De stijging was daarmee minder sterk dan in de voorgaande maand, toen de export met 3,9 procent groeide. In november groeide vooral de export van  transportmiddelen, chemische, rubber- en kunststofproducten.

Het importvolume was in november 5,3 procent groter dan een jaar eerder. In oktober bedroeg deze stijging 8,1 procent.

 
December

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december en januari per saldo iets gunstiger dan in november. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export, Duitsland en de eurozone, en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.