Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Empire State Index daalt

Empire State Index daalt
15 jan 2016 om 15:09

De marktomstandigheden voor de industrie in de Amerikaanse deelstaat New York zijn in hoog tempo verslechterd. Dit bleek vrijdag uit de publicatie van de nieuwe stand van de New York Fed index, beter bekend als de Empire State index.

 

De index voor de huidige marktomstandigheden daalde met 13 punten naar een stand van 19,4 negatief. Daarmee was de terugval de sterkste sinds de Grote Recessie.

 

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen door de bank genomen pessimistisch zijn.

 

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.