Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese autoverkopen opnieuw fors hoger

Europese autoverkopen opnieuw fors hoger
15 jan 2016 om 08:19

Registraties van nieuwe personenauto’s in de Europese Unie zaten in december opnieuw flink in de lift. Dit meldde de brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA vrijdag.

 

 

De registraties van nieuwe personenauto’s stegen in december op jaarbasis met 16,6 procent naar 1.109.927 stuks. Daarmee groeide de automarkt al 28 maanden op rij.

 

In alle grote automarkten was er sprake van groei. In Spanje namen de registraties afgelopen maand met maar liefst 20,7 procent toe en in Italië en Frankrijk stegen de verkopen met respectievelijk 18,7 en 12,5 procent. Duitsland rapporteerde een groei van 7,7 procent.

 

 

In Nederland stegen de autoverkopen in december met maar liefst  91 procent naar 69.159 stuks. BOVAG, RAI Vereniging en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie gaven eerder al aan dat de vraag naar nieuwe auto’s aan het eind van 2015 sterk opliep als gevolg van aangescherpte fiscale normen rond met name de bijtelling per 1 januari 2016.

 

"Veel auto’s die in 2015 in een gunstige bijtellingscategorie vallen, doen dat vanaf 1 januari 2016 niet meer", aldus de brancheorganisatie, die vooral leasemaatschappijen veel auto’s op naam zag zetten.

 

Omdat het veelal naar voren getrokken verkopen betreft, zal het aantal nieuwe registraties de eerste maanden van 2016 waarschijnlijk lager uitvallen dan gebruikelijk, waarschuwde BOVAG al.

 

 

Over heel 2015 stegen de verkopen in de EU met 9,3 procent op jaarbasis. In Nederland lagen de verkopen afgelopen jaar 16,0 procent hoger dan in 2014.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.