Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fiat Chrysler verwerpt beschuldiging Amerikaanse dealers

Fiat Chrysler verwerpt beschuldiging Amerikaanse dealers
15 jan 2016 om 10:43

Autoconcern Fiat Chrysler Automobiles heeft zich verweerd tegen het aanspannen van een rechtszaak door twee Amerikaanse autodealernetwerken van Ed Napleton Automotive Group.

 

De dealers beschuldigen Fiat Chrysler ervan de verkoopcijfers te hebben gemanipuleerd om te voldoen aan het eigen groeiplan.

 

Volgens de Amerikanen zou Fiat Chrysler diverse dealers in de Verenigde Staten geld hebben geboden om onverkochte auto’s als verkocht in de boeken te zetten. In Milaan werd de handel in het aandeel Fiat Chrysler donderdag vanwege deze kwestie tijdelijk stilgelegd.

 

Fiat Chrysler stelde in een schrijven dat de twee dealernetwerken, ondanks herhaalde verzoeken, geweigerd hebben hun claims te onderbouwen.

 

De fabrikant zei verder op basis van eigen onderzoek dat de beschuldigingen "ongegrond" zijn en dat de beschuldigende partijen daarvan op de hoogte zijn gesteld, voordat ze de rechtszaak aanspanden.

 

Fiat Chrysler gaf in het persbericht verder aan dat de rechtszaak "niets meer is dan het product" van twee "ontevreden" dealers, die gefaald hebben om hun verplichtingen volgens de dealerovereenkomsten na te komen.

 

Volgens de fabrikant hebben ze zeker sinds 2012 constant beneden hun verplichting gepresteerd. De laatste maanden dreigden de dealers Fiat Chrysler al met een gang naar de rechter als drukmiddel om de fabrikant tot een speciale behandeling voor de twee te bewegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.