Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Telegraaf en Talpa slaan handen ineen

Update: Telegraaf en Talpa slaan handen ineen
15 jan 2016 om 10:14

Telegraaf Media Groep is een strategische samenwerking aangegaan met Talpa op het gebied van radio, TV en Over The Top. Dit maakte het beursgenoteerde mediabedrijf vrijdag bekend.

 

"Door deze voorgenomen samenwerking met Talpa zetten we wederom een belangrijke stap in het realiseren van onze ambitie om de Nederlandse consument meer dan ooit op elk moment, 24/7, van relevante content te voorzien via ieder gewenst medium", aldus CEO Geert-Jan van der Snoek van TMG.

 

CEO Van der Snoek van TMG gaf vrijdag in een commentaar tegenover journalisten aan dat in aanloop naar de samenwerking een uiteindelijke overname van TMG door Talpa niet aan de orde is geweest.

 

Als onderdeel van samenwerking doet TMG een investering van 27 miljoen euro in contanten.

 

Op het vlak van radio wordt een onderneming opgericht waar beide partijen hun huidige radioactiviteiten in onderbrengen, dat wil zeggen enerzijds Sky Radio en Radio Veronica en anderzijds Radio 538 en SLAM!. Binnen de radio onderneming zal Talpa Holding een belang van 77,15 procent en TMG een belang van 22,85 procent houden. Het belang van TMG kan echter nog worden vergroot naar maximaal 25 procent indien bepaalde doelstellingen worden gehaald.

 

"Door het verruimen van de eigendomsbeperking van de Nederlandse commerciële radio per 1 januari 2016 is de weg vrijgekomen voor de consolidatie van de radiosector en kunnen we onze droom waarmaken om een sterk radiobedrijf te creëren", aldus oprichter John de Mol van Talpa.

 

Op het gebied van TV neemt TMG in eerste instantie voor 15 procent deel in het huidig belang van Talpa in SBS. TMG noemde de deelneming relevant "aangezien ook in de toekomst deze vorm van televisie een belangrijke rol zal blijven spelen bij het bereiken van consumenten".

 

Parallel aan de samenwerking met Talpa Holding heeft TMG het voornemen om gezamenlijk met Talpa Media content en platformen te ontwikkelen die de Over The Top-propositie van TMG verder zullen versterken. Nog dit jaar wil het mediabedrijf twee OTT zenders lanceren.

 

In de komende maanden zal duidelijker worden welke consequenties de verschillende vormen van samenwerking tussen TMG en Talpa hebben voor de bestaande organisaties, aldus TMG, dat verwacht halverwege het tweede kwartaal hierover meer duidelijkheid te kunnen geven.

 

De samenwerking tussen TMG en Talpa moet nog wel worden goedgekeurd door de bevoegde toezichthouders. De betrokken ondernemingsraden zijn ingelicht en worden om advies gevraagd.

 

Het aandeel TMG handelde vrijdag op een rood Damrak 1,1 procent lager op 3,70 euro.

 

Update: om commentaar uit toelichting toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.